Tikkasen Paja

Jukka-Potkurisekoitin on erittäin tehokas kaikenlaisen lietteen sekoituksessa.

Lietesekoittimessamme on erityisesti kiinnitetty huomiota potkuriin. Tällöin on saatu erittäin tehokas virtaus suhteellisen pienellä voimantarpeella ja energialla.

Potkurin etureunan muotoilu toimii kuin lentokoneen siipi, virtausvastus on pieni ja kupera pinta saa aikaan voimakkaan imun.

Potkurin kärki kulkee 650 rpm kierrosnopeudella 94 km/h tai 1000 rpm kierrosnopeudella 145 km/h nesteessä, joten muotoilulla on todella iso merkitys.

Akselia pyöritetään käsin.Jukka Pikasekoitin

Perinteikäs ristikkorunkoinen mallimme "lihoi" liikaa kun siihen tuli avattava rakenne EC-Mallien tapaan. Samalla ristikkorunkoisen rakenne meni monimutkaiseksi ja hitaaksi valmistaa. Kasvanut paino kuormitti rakenteita ja niitä vahvistettiin varmuuden vuoksi ja se taas kasvatti painoa lisää. Etenkin työntövarrelle lisääntynyt massa pitkässä sekoittajassa aiheutti voimanpuutetta

Nyt ristikkorunkoisten tilalle tuli levyrunkoinen Pikasekoitin. Särmätyistä levyistä tehty runko. Helppo puhdistaa selkeän rakenteen ansiosta.

Kokonaan avattava akselitunneli jolloin laakerienvaihto helppoa. Säädettävät lisätuet potkuripäässä lisää entisestään puulaakerien kestävyyttä. Maalattu rakenne, kohdat jota ei pysty maalaamaan on hitsattu huolella tiiviiksi jolloin liete ei pääse kosketuksiin suojaamattomiin kohtiin. Syksymmällä saanee myös sinkittyjä pikasekoitin versioita.

Runko edelleen ylijäreä, esim. Pika 7,9 m. painaa noin 540 kg mutta siitä huolimatta kuormitus työntövarrelle on pudonnut melkein puoleen ristikkorunkoisiin verrattuna.

Pituudet 6,4 m 7,9 m ja 9,6 m. Potkuri koko vaihtoehdot kaikkiin malleihin 64 cm, 70 cm, 77 cm, 86 cm, 96 cm kolmi- tai kaksilapaisina.

Ainoana eurooppalaisena valmistajana potkurimme on tehty viimeisen päälle ilman kompromisseja.


Jukka-EC Slyrry mixer
Sinkitty Jukka-EC Slurry Mixer
Pituus 8,1 m. Lue lisää
Pikasekoitin 2020
Jukka Pika 7,9 m sekoitin 77 cm kolmilapaisella potkurilla paino 540 kg.
86 cm propeller
Uusin potkurikokomme 86 cm.Hinnasto 15.4.2020  (sis. ALV):

Pika 6,4 m: 4800 €
Pika 7,9 m: 5500 €
Pika 9,6 m: 6000 €

Hinta esimerkissä suosituin potkurimme 77 cm kolmilapapotkurilla.
Valittu potkuri ja lapamäärä vaikuttaa nostavasti tai laskevasti hintoihin +-200 €. Kysy!

Sinkitty Jukka-EC Slurry mixer
Pituus 8,1 m: 6400 € 77 cm kolmilap pot
Pituus 9,9 m: 7300 € 77 cm kolmilap potVaraosat - puulaakerit

Noin 10 vuotta olemme valmistaneet puulaakereita höyläämällä, jolloin on helppo tehdä pitkiä laakereita.

Sen vuoksi sekoittimissa on nykyään noin 5,5 metriä laakeria potkurista traktoriin päin. Kesästä 2015 lähtien kaikissa mailleissa on ollut avattava rakenne, joka helpottaa laakerien vaihtotyötä huomattavasti.

Pikasekoitin 7,9
Pikasekoittimen kokonaan avattava pohjarakenne näkyy hyvin, ennen akselin asennusta. Alimmaiset rasvatut puulaakerin puolikkaat on jo paikallaan.
JUKKA-EC
JUKKA-EC kokonaan avattava pohjarakenne näkyy hyvin kuvasta.
Agritechnika 2017
Suomalaista huippuosaamista esillä Agri-Technikassa 2017.Sekoitustraktorin teho ja säiliön koko:

Sekoittimen kokoonvaikuttavat seikat - suurin ei ole aina kaunista.

Esimerkiksi 64 cm potkuria jaksaa 60 hp aputraktori pyörittää hyvin ja 90 hp traktori 1000 perällä käy myös hyvin 64 cm eteen.

Jos valitaan 77 cm potkuri, niin 60 hp ei jaksa enää kunnolla pyörittää eli 64 cm potkuri on monipuolisempi, jos on pieniä ja keskikokoisia traktoreita.

Jos säiliö on tilavuudeltaan yli 800 m3, niin 77 cm potkuri on jo parempi. Silloin tiloilla traktorit on yleensä jo sen verran tehokkaita.
Uusi 77 cm kolmilapainen potkuri
77 cm potkuri ennen maalausta.Vesipumpun turbiini

Halkaisija 360 mm, materiaali 8 mm kulutusteräs.

Vesipumpun turbiini